Loading...

Nyt byggeprojekt for PKA Pension i Gellerup

9. oktober 2023

JCN Bolig bygger videre sammen med PKA Pension i den centrale del af Gellerup

Trille Lucassens Gade er et stort projekt med skærpede krav til bæredygtighed og Co2 aftryk. Trille Lucassens Gade er et stort projekt med skærpede krav til bæredygtighed og Co2 aftryk.

Trille Lucassens Gade er et stort projekt med skærpede krav til bæredygtighed og Co2 aftryk.

Tilbage i 2017 vinder JCN Bolig udbuddet af 2 renoveringsopgaver på de to blokke B4 og B7 i Gellerup. B4 omfattede bl. A. etablering af ”Den Gyldne Port”, der i dag udgør porten til Gellerup. Sammen med udbuddet af B7 vinder JCN Bolig også retten til at opføre projektet Trille Lucassens Gade ved at byde ind med et flot projekt i samarbejde med PKA Pension.  

I november 2022 gav JCN Bolig det endelige håndslag med PKA Pension på projektet på Trille Lucassens Gade og der er siden blevet arbejdet intenst med at få det flotte projektet tilpasset lokalplanen og de sidste detaljer og ønsker fra PKA Pension samt blive enige med Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune om projektet og præmisserne for grundsalget der fulgte med det vundne projekt. 

Købsaftalen på jorden og totalentrepriseaftalen på projektet er nu underskrevet. Projektet omfatter opførelse af 154 boliger på i alt 13.840 m2 med option på yderligere 14 boliger på 1.611 m2 til en samlet værdi excl moms på ca. 300 mill incl. optionsetapen. 

Projektet er en kombination af etageboliger og rækkehuse. For de sydlige rækkehusene er det værd at lægge mærke til, at disse skal udføres som et pilotprojekt hvor de skal overholde et skærpet bæredygtighedskrav til CO2-aftryk på max 7,32 kg/m2. Hele projektet på Trille Lucassens Gade skal derudover bæredygtigheds certificeres med DGNB Guld.

5 årigt forløb fra udbud til byggetilladelse

Ovenpå en lang tilstandsperiode i Gellerup kommer der nu gang i et nyt byggeprojekt, ved indgangen til Gellerupparken. Trille Lucassens Gade projektet har en lang process bag sig som startede tilbage i 2017, hvor JCN Bolig som team i samarbejde med PKA pension vinder retten til at købe jorden, og dermed Byggeretten af Brabrand boligforening. Et salg, der for Brabrand Boligforening er en væsentlig økonomisk forudsætning at kunne fortsætte renoveringen af Gellerupparken. 

JCN Bolig videreudvikler derefter Trille Lucassens Gade projektet i samarbejde med PKA Pension så det lever op til retningslinjerne i den nye lokalplan som tager udgangspunkt i helehedsplanen for Gellerupparken. Det lykkedes i foråret 2023 at få lokalplanen godkendt og så kunne vi lave de endlige aftaler på projektet med PKA Pension. 

”Det er glædeligt, at et projekt vi har arbejdet med i så mange år nu falder på plads, så vi kan tage endnu et skridt i den igangværende positive udvikling af Gellerup, ikke mindst fordi JCN bolig har været med på PKA’s ambitioner om at begrænse CO2-udledning fra vores byggerier, så vi her kan bygge med høje krav til både kvaliteten og bæredygtigheden,” Nikolaj Stampe, Ejendomsdirektør, PKA 

Med den positive tilgang til hele projektet fra Aarhus Kommune og et rigtigt godt samarbejde med Brabrand Boligforenings dirketør Kristian Wurtz  og Projektchef Jens Martin Møller, er den lange proces nu afsluttet og projektering hos JCN Bolig er startet. Vi håber at få byggetilladelse omkring 1. februar 2024 og går derefter i jorden i Gellerup i foråret.

Tilbage

keyboard_arrow_up