Loading...

Nyt projekt for NPV og pensionskasse

9. februar 2023

JCN Bolig skal bygge storstilet Vejle-projekt for NPV og pensionskasse som skal DGNB certificeres

Joint venture-aftalen mellem NPV og AkademikerPension om første etape af Gammelhavn i Vejle, der omfatter tre boligkarreer med et samlet areal på 16.000 kvm fordelt på 63 ejerboliger, 100 lejeboliger samt 5 butikslejemål. Joint venture-aftalen mellem NPV og AkademikerPension om første etape af Gammelhavn i Vejle, der omfatter tre boligkarreer med et samlet areal på 16.000 kvm fordelt på 63 ejerboliger, 100 lejeboliger samt 5 butikslejemål.

Efter mere end 10 års forarbejde skyder Joint venture-duo 84.000 kvm byggeri i gang med indgåelse af totalentrepriseaftale med JCN Bolig på første del af projektet i Vejle.

Efter års tilløb sker der noget på den gamle postterminalgrund i Vejle. Udvikleren NPV har indgået en joint venture-aftale med Akademikerpension om udvikling og opførelse af første etape af Vejles nye bydel, Gammelhavn, med JCN Bolig som totalentreprenør hvor vi skal stå for opførelsen af første etapes boliger som nøglefærdigt byggeri. 

Første etape omfatter tre boligkarreer med et samlet areal på 16.000 kvm fordelt på 63 ejerboliger, 100 lejeboliger samt 5 erhvervslejemål og omfatter tillige etableringen af den del af Gammelhavns nye, offentlige bypark, som afgrænses af de tre boligkarreer, hvilket udgør 4.000 kvm af byparkens samlede areal på 9.000 kvm. Første spadestik forventes taget i sommeren 2023, således at byggeriet kan stå klar til indflytning i 2. og 3. kvartal af 2025. 

Aftalen er den foreløbige kulmination på et flerårigt udviklingsforløb, hvor NPV i samarbejde med Vejle Kommune har udviklet planerne for området, hvor de store arealer centralt i Vejle, der tidligere husede postterminal, busterminal og godsbanegård, omdannes til en ny grøn bydel. 

Arkitekt på første etape er Sweco Architects og teknisk rådgiver er Viborg Ingeniørerne.

Udover de i alt 46.500 kvm boliger - 35.000 kvm familieboliger og 11.500 kvm micro living (studieboliger) - rummer Gammelhavn-projektet 4.200 kvm dagligvarebutik, 2.000 kvm udvalgsvarebutikker, 1.700 kvm cafeer, restauranter, showroom og serviceerhverv, 8.700 kvm kontorer (The Hub) samt 21.000 kvm p-hus med 700 parkeringspladser. Hertil kommer attraktive, grønne byrum i form af 9.000 kvm bypark. Gammelhavn bindes sammen med den eksisterende bymidte gennem forlængelse af Vejles  handelsstrøg, Sønderbrogade. 

Anden etape med kontorhus , dagligvarebutik, parkeringshus og micro living er tegnet af Henning Larsen Architects med Rambøll som teknisk rådgiver.

Alle Gammelhavns bygninger certificeres med DGNB Guld.

Tilbage

keyboard_arrow_up