Loading...

JCN Bolig vinder endnu et projekt i Gellerup. Vi har sammen med PKA Pension udviklet projektet, hvor der skal bygges 190 blandende boliger samt moderniseres 115 boliger.

En af landets største pensionskasser investerer 350 mio. kr. i at bygge boliger i Gellerup, som i disse år er ved at blive forvandlet til en attraktiv bydel. Samtidig skal JCN Bolig modernisere eksisterende boliger.  

Som den første institutionelle investor går PKA ind i Gellerup og investerer 350 mio. kr. i at bygge ca. 190 blandede boliger. Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening er i gang med at udvikle Gellerup til en ny bydel, så den bliver mere socialt sammenhængende.
Der er allerede investeret i ny infrastruktur, modernisering af boliger og en ny bypark, og over de næste år opføres der flere blandede boliger, nye offentlige institutioner, kulturtilbud samt skabes arbejdspladser. Samtidig forventes bydelens indbyggertal at stige over de næste ti år fra 6.000 til op imod 14.000.

”Vi ser store muligheder i visionerne for Gellerup, der allerede er i gang med at blive en dynamisk bydel. Det er en robust investering, der både giver vores medlemmer et godt afkast, og vi er med at til understøtte udviklingen af området til en levende bydel med en større mangfoldighed af beboere og boligtyper af god kvalitet. Området har en attraktiv beliggenhed tæt på Aarhus centrum, og vi tror på, at flere investorer også får øjnene op for perspektiverne for Gellerup,” siger Michael Nellemann Pedersen, investeringsdirektør i PKA.

Entreprenørfirmaet JCN Bolig har sammen med PKA udviklet det samlede projekt, hvor JCN Bolig skal modernisere en boligblok med 115 boliger for ca. 105 mio. kr. Den nederste etage ombygges sammen med parterre etagen til moderne byhuse, mens de resterende etager totalrenoveres til lyse lejligheder med nye vinduer og karnapper i gavlen af boligblokken.

På vej mod attraktiv bydel
Brabrand Boligforening glæder sig over investeringen fra PKA.

”Det er glædeligt, at en af landets største pensionskasser køber ind på den stærke vision om, at gøre Gellerup til en attraktiv bydel med spændende boliger i forskellige kvarterer, hvor familierne kan leve et godt liv i en variation af boligtyper. De ca. 190 nye familieboliger ligger i hjertet af området med direkte adgang til den store bypark, som står færdig i 2018 og den kommende Sport og Kulturcampus. Det er vigtigt, at investorer tror på visionen for bydelens udvikling – og det gør PKA, der med investeringen bekræfter, at udviklingen mod en attraktiv bydel er på rette vej. Investeringen er også med til at udvikle bydelen med forskellige kvarterer med hver deres særegenhed,” siger Keld Laursen, Adm. direktør i Brabrand Boligforening.

Det nye Gellerup vokser med Aarhus
Befolkningstallet i Aarhus forventes at stige fra 340.000 i dag til 450.000 i 2050 og udviklingen i Gellerup er, ifølge borgmester Jacob Bundsgaard, en vigtig prioritering for Aarhus i de kommende år.

”Gellerup er en vigtig del af Aarhus, og derfor er udviklingen af bydelen afgørende for hele byen. Skal vi lykkes med udviklingen af Gellerup, er det afgørende, at både private og offentlige spillere tager et ansvar og byder ind. Derfor betyder det meget for os som by, at en stor privat investor ser potentialet i bydelsudviklingen i Gellerup og byder ind med et projekt, der vil give borgerne i Aarhus endnu flere boliger at vælge imellem.” siger Jacob Bundsgaard.

Fakta om byggerierne
PKA investerer 350 mio. kr. i at bygge 188 lejeboliger fordelt på 28 rækkehuse i to etager. Herudover opføres der 88 boliger i opgangsbyggerier i 4-6 etager og 72 boliger i tre punkthuse i et plan. Byggeriet forventes at stå færdig ultimo 2020.
JCN renoverer en boligblok med 115 boliger til en projektsum på ca. 105 mio. kr. Den nederste etage ombygges sammen med parterre etagen til dobbelthøje byhuse med egen forhave og separat indgang. De resterende boliger totalmoderniseres, hvor der fx energirenoveres og indsættes vinduer og karnapper i boligblokkens gavl.

Rådgivere på begge projekter
Totalentreprenør: JCN Bolig
Arkitekter: Transform og Vandkunsten
Ingeniør: MOE Rådgivende Ingeniører

Fakta om helhedsplan
Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening står bag den ambitiøse bydelsudvikling, der kombinerer store, fysiske forandringer med arbejdspladser, erhvervsliv, kulturliv, social indsats og arbejde for en tryggere bydel. Det er visionen at omdanne Gellerup og Toveshøj fra et udsat boligområde til en tryg bydel med et blomstrende liv, en mangfoldig beboersammensætning og en oplevelsesrig arkitektur, går hånd i hånd med en social omdannelse.
I dag er der 6.000 beboere og det forventes at stige til op imod 14.000 de næste ti år.

Den nye bydel begynder i 2018 at tegne sig med flere markante projekter. Aarhus Kommunes nye administrationsbygning til Teknik og Miljø forvaltningen med plads til 1000 ansatte står færdigt om et år. I januar er arbejdet på et nyt kollegium med 354 ungdomsboliger igangsat. Sport og Kultur campus med bl.a. verdensbad, bevægelseshus, bibliotek og beboerhus bliver løbende færdig i løbet af 4 år. Allerede i år kan beboere i Gellerup glæde sig over en ny bypark på størrelse med 27 fodboldbaner.

Om Brabrand Boligforening
Brabrand Boligforening er en almen boligforening med over 5.200 boliger. Foruden boliger har boligforeningen en række andre lejemål inden for erhverv, børneinstitutioner, carporte m.v.

Om PKA
PKA administrerer pensioner for fire pensionskasser primært inden for social- og sundhedsområdet med godt 300.000 medlemmer og en formue på 275 mia. kr. PKA har investeret ca. 19 mia. kr. i danske ejendomme og ca. 2,6 mia. kr. i udenlandske ejendomme. Ambitionen er at øge investeringer i ejendomme til 30 mia. kr. frem mod 2020

keyboard_arrow_up