Loading...

Rejsegilde 319 ungdomsboliger i Aarhus

16. april 2022

Totalentreprenøren JCN Bolig og projektudvikleren Domis har afholdt rejsegilde på ungdomsboligbyggeriet Journalisten i Aarhus. 

En stor tak til Ole Byriel fra Domis for at holde en flot tale for håndværkerne En stor tak til Ole Byriel fra Domis for at holde en flot tale for håndværkerne

Totalentreprenøren JCN Bolig og projektudvikleren Domis har afholdt rejsegilde på ungdomsboligbyggeriet Journalisten i Aarhus. 

Journalisten er et historisk projekt i Aarhus, for det er omdannelse af den gamle journalistfabrik til en stort boligområde ved ringvej 02, tæt på centrum i Aarhus. Den ambitiøse plan er skabt i samarbejde med SLETH arkitekter, Aarhus Kommune og Domis. JCN Bolig er sat i spidsen for at realisere ungdomsboligprojektet og det bagvedliggende familieboligprojekt Vestereng. 

Solen kiggede frem på en smuk dag, hvor vi havde samlet håndværkere, bygherre, rådgivere, arkitekter m.fl. for at fejre det gode håndværk. De dygtige håndværkere udfører arbejdet på Journalisten, som ligger ved siden af den gamle Journalisthøjskole i Aarhus.

Farver og former definerer den nye bygning, som består af 319 individuelle boenheder med et samlet kvm areal på 9.700 kvm., samt 10 fællesrum med tilhørende altaner, samt motionsrum, depotrum, vaskeri og parkeringskælder på i alt 2.000 kvm. Facaderne er inspireret af journalisthøjskolens farve- og materialesammensætning; det farverige indre, den markante geometri og den robuste beton.

Den komprimerede studiebolig indholder både køkken, stue, badeværelse, soveniche samt fransk altan. Integreret køkken og fleksibel opbevaring sikrer optimal udnyttelse af den lille bolig. 

Når man holdte rejsegilde for mange år siden, var det noget man gjorde for at formilde guderne og holde de onde ånder væk, da de havde ligeså meget indflydelse på huset som håndværkernes kunnen. Det har heldigvis ændret sig siden - for i dag er det viden, håndværk og organisation, der skal til og den opgave er lagt i hænderne på JCN Bolig, SLETH Arkitekter og Ingeniørfirmaet Ingeniør’ne … og ikke mindst JCN Bolig’s håndværkere og betroede underentreprenører, som takkes for deres gode indsats.

En stor tak til Ole Byriel fra Domis for at holde en flot tale for håndværkerne. Se talen og filmen fra rejsegildet her: KLIK HER!

Tilbage

keyboard_arrow_up