Loading...

Visualisering af Vestereng

Gentagelsesbyggeri med vores professionelle bygherre DOMIS

24.01.2022 Når JCN Bolig bygger for DOMIS igen og igen, basserer gentagelsessamarbejdet sig på stor tillid. Vi holder det vi lover og via det gode samarbejde, hj Læs mere…

Flemming V.T. Rasmussen overrækker Projektudviklingsprisen

Projektudviklingsprisen 2021

22.11.2021 JCN Bolig er hovedsponsor for Building Awards og Projektudviklingsprisen 2021 Projektudviklingsprisen gives til en virksomhed, der kigger på hele b Læs mere…

JCN Bolig deltog da vi var på studietur til København samtidig

Fra præsentation til byggetilladelse i ekspresfart

14.09.2021 Exceptionelle omstændigheder for effektiv samarbejde med både kommunen i Herlev, bygherre Thomas Bloch fra Alternative Equity Partners og JCN Bolig ha Læs mere…

Illustration af LIlle Nyhavn

JCN Bolig er igang med at opføre Lille Nyhavn i Skanderborg

07.07.2021 Projektet består af 72 boliger i størrelsen 70 til 220 m2. I stuetagen er det planlagt 2.148 m2 til ”småbutikker” eller evt. restauranter. Under selve Læs mere…

Rekordregnskab og generationsskifte

25. februar 2020

JCN Bolig aflægger rekordregnskab og foretager generationsskifte Ikke blot har JCN Bolig aflagt årsregnskab for 2019 med nye rekorder. Samtidig er et længe planlagt generationsskifte blevet gennemført i forbindelse med generalforsamlingen.

Flemming Skov Nielsen og Flemming V. T. Rasmussen Flemming Skov Nielsen og Flemming V. T. Rasmussen

JCN Bolig aflægger rekordregnskab og foretager generationsskifte

Ikke blot har JCN Bolig aflagt årsregnskab for 2019 med nye rekorder. Samtidig er et længe planlagt generationsskifte blevet gennemført i forbindelse med generalforsamlingen.

Det er mildt sagt fornemme tal, som JCN Bolig endnu engang har fremlagt i det netop offentliggjort årsregnskab for 2019. Omsætningen for året udgjorde kr. 593 mio. Kombineret med et rekordoverskud før skat på kr. 31,2 mio. udmøntede det i en overskudsgrad på 5,3%. En høj overskudsgrad sammenlignet med branchen.

Netop overskudsgraden har været det fundamentale udgangspunkt for JCN som i 2013 blev til JCN Bolig. Målet var at skabe en specialiseret virksomhed, der modsat branchen kunne skabe en solid overskudsgrad – og ikke mindst målt over længere tid – en stabil økonomi. Overskudsgrad fordi det er nødvendigt at generere overskud for at kunne udvikle en virksomhed. Samt det faktum, at der skal stilles store garantier for at agere som totalentreprenør. Målt over længere tid fordi byggebranchen handler om stabilitet. Et større boligbyggeri strækker sig ofte over 2 år. Kombineret med 5 års reklamationsperiode, så skal kunderne vurdere, om Totalentreprenøren også er en stabil virksomhed 7 år efter underskrift på kontrakten. Derfor JCN Boligs vægt på bæredygtig virksomhedsudvikling. Stabilt over mange år. JCN Bolig ønsker at være det sikre valg.

Med opstart i 2013 var målet i den 5-årige strategiske plan fra 2015-2019 at opnå en samlet overskudsgrad over 4%. Akkurat som det er tilfældet med 2019, så lander den samlede overskudsgrad for den 5-årige periode på samlet 5,4%. ”En helt igennem fornem præstation af samtlige ansatte i JCN Bolig. Efter blot 2 års tilløb med specialiseringen er det lykkedes i et kontinuerligt forløb på 5 år at skabe økonomiske resultater, som kun er ganske få forundt i byggebranchen. Det er vi naturligvis meget stolte af”, udtaler adm. direktør Flemming V. T. Rasmussen.

Generationsskifte
Afholdelsen af generalforsamlingen fredag d. 21. februar blev samtidig også dagen, hvor generationsskiftet i JCN Bolig blev gennemført. Efter 79 år i familien Nielsens varetægt blev aktiemajoriteten overdraget til adm. direktør Flemming V. T. Rasmussen. Naturligvis et specielt og følelsesladet skifte efter så mange år. ”JCN Bolig har udviklet sig meget de sidste 7 år, og har et kæmpe potentiale foran sig. Jeg er rigtig spændt på at se denne udvikling. En udvikling jeg er tryg ved, at Flemming V. T. Rasmussen sammen med det øvrige hold tager sig godt af. Og så beholder jeg stadig en pæn aktieandel, så jeg stadig er en del af holdet”, smiler Flemming Skov Nielsen.

Flemming V. T. Rasmussen startede i 2004 hos JCN som funktionær nr. 5, med en baggrund som økonom og job hos A.P. Møller. Næsten øjeblikkeligt klikkede samarbejdet mellem 2 x Flemming, og allerede i 2005 blev de første aktier handlet. Efter en ordentlig rutsjetur opad og efterfølgende nedad med Finanskrisen, så var branchen ellers prøvet af. I 2014 overtog Flemming V. T. Rasmussen direktørposten. En post som Flemming Skov Nielsen på det tidspunkt havde haft i 20 år, og nøjagtigt som han sagde i 1994, at 20 år sandsynligt ville være tiden han ønskede at besidde posten. Så skulle der ny energi til. Generationsskiftet blev samtidig i 2014 endeligt lagt i rammer. Det har været vigtigt for 2 x Flemming, at JCN Bolig kunne køre upåvirket videre selvom der pågår et generationsskifte. ”Det er derfor glædeligt, at vi nu kan gennemføre et generationsskifte, som godt nok har taget 15 år, men som samtidigt er bundsolidt og sikrer en upåvirket drift. Faktisk et stærkere JCN Bolig end nogensinde før”, siger Flemming V. T. Rasmussen.

Ny plan er på trapperne
Med en så imponerende start på det nye JCN Boligs historie så er det nærliggende at høre til, om der er en ny 5-årsplan på trapperne… Og ja det er der. Flemming V. T. Rasmussen fortæller ”Som udgangspunkt er vi egentligt ikke meget til langsigtede planer. Vi agerer i forhold til hvordan vi performer og de muligheder markedet byder. Samtidig har vi dog erfaret hvor vigtigt det er for vores medarbejdere og samarbejdspartnere at vide, hvilken retning vi ønsker udviklingen i. Kun med den viden kan de være den nødvendige aktive part til at drive udviklingen”. Og uddyber videre ”Uden at gå for meget i detaljer, så kommer det nok ikke som den store overraskelse med vores succes, at vi ønsker at udbygge den. Og dyrke vores specialisering for boliger endnu mere med de fordele vi har erfaret det giver.”

JCN Bolig budgetterer med en omsætning for 2020 på kr. 700 mio. med en dertil fastholdelse i overskudsgrad. Hertil er man godt på vej med 90% i ordrebogen for året. Ligeledes ser man positivt på de efterfølgende år, hvor de igangsatte aktiviteter i 2017 på Sjælland og indenfor Renovering viser gode tegn. Det Østjyske marked er således allerede i 2019 blevet suppleret godt med omsætning fra de 2 supplerede markedsområder.

JCN Bolig beskæftiger i dag 135 medarbejdere. Heraf 70 håndværkere indenfor fagene tømrer, beton og elementmontage. De øvrige 65 ansatte er funktionærer og er primært beskæftiget med projektledelse. JCN Bolig er en landsdækkende specialist i boligprojekter BtB.

For yderligere oplysninger kontakt adm. direktør Flemming V. T. Rasmussen på tlf.: 2724 7720.

Tilbage

keyboard_arrow_up