Loading...

Stor investering i fremtidens bæredygtige byggeri

13. juni 2023

JCN Bolig investerer stort i HVORDAN fremtidens bæredygtig byggeri skal bygges …

Boligspecialisten JCN Bolig har de seneste år opført en række roste DGNB certificerede byggerier. Men det har alt sammen været forløbere til bæredygtighedens næste fase. En fase, hvor investorer med et fast blik rettet mod JCN Bolig stiller det skarpe, men simple spørgsmål: Hvordan skal vi bygge bæredygtigt i fremtiden? Derfor har JCN Bolig taget utraditionelle midler i anvendelse, som bliver firmaets til dato største investering.

I et helt tomt lokale virker JCN Bolig i første omgang på bar bund i deres store investering i bæredygtighed. Et lokale beliggende i etagen under JCN Boligs domicil i Aarhus. Over 500 kvm. som er blevet lejet uden nogen større plan til udformningen af fremtidens bæredygtige byggeri. Hvad er tanken mon bag det?

Vi skal tilbage til perioden omkring årsskiftet. Der var blevet etableret samarbejde med 2 nye kunder i form af 2 pensionsselskaber. I den periode havde adm. direktør Flemming V.T. Rasmussen også været til møder med 2 andre eksisterende kunder og på vej hjem fra møderne gik tankerne på, at kunderne i stor stil forpligtede sig til at gøre en forskel i forhold til klimaet. Man ville bygge bæredygtigt i fremtiden. 

”Budskabet var det samme hele vejen rundt. Kunderne har defineret retningen, og nu spørger de JCN Bolig om, hvordan vi i praksis skal bygge i fremtiden. Som boligspecialist - og i top 5 på markedet på mængden af boligbyggeri - har vi en forpligtelse til at bidrage til at definere hvordan vi skal bygge”, udtaler adm. direktør Flemming V.T. Rasmussen.

Bæredygtighed er ikke nyt for hverken kunder, rådgivere eller medarbejdere, men der er meget ny læring i, hvordan man konkret bygger bæredygtigt – med bl.a. et lavere CO2 forbrug og nye materialetyper. Det er ny viden, der skal implementeres og nye måder der skal tænkes på. Sidst, men ikke mindst, skal alle parterne have ro i maven, for der er tale om meget store investeringer, der skal holde i mange år.

Resultatet af overvejelserne om hvordan JCN Bolig, kunder og samarbejdspartnere kommer bedst ind i den nye verden med bæredygtighed er JCN Boligs største investering til dato. En investering, der først er gået på at sikre et egnet lokale. Et lokale, der aktuelt er helt tomt. Men der er en dybere mening… Ansvarlig for bæredygtighed i JCN Bolig, Benny Maagaard supplerer energisk; ”Dette lokale bliver ikke bæredygtig magi, det bliver praktikkens univers og løsningernes Mekka. Ikke blot for os selv, men også for vores kunder, rådgivere, leverandører og ikke mindst vores underentreprenører, som også skal bygge anderledes i fremtiden. Tiden er kommet til HVORDAN, og her ser vi hos JCN Bolig vores meget tydelige ønske for at bidrage. Vi kommer ikke udenom, at alle i den sidste ende vil kigge på totalentreprenøren når de spørger HVORDAN bygger vi bæredygtigt. Det skal JCN Bolig stå inde for!”. 

JCN Bolig ser det dog ikke blot som deres eget projekt, hvor de sidder med alle svarene. Det er den egentlige årsag bag det aktuelt tomme lokale. Bæredygtigt byggeri i praksis skal tænkes i helheder sammen med omverdenen. Derfor er virksomhedens eksisterende såvel som helt nye samarbejdspartnere inviteret med ved bordet. Og der arbejdes på højtryk. Indenfor kort tid vil de første løsninger blive opbygget i lokalet og målet, er at det over 500 kvm. store lokale er fuldt funktionsdygtig inden efteråret. Affaldshåndtering, genbrugsmaterialer, konstruktionsprincipper, design for adskillelse, tekniske installationer, bæredygtigt inventar, mv. og for ikke at glemme opsætning af mødelokaler til vejledning og uddannelse i alt fra adskillelse af materialer til udarbejdelse af ESG rapporter. 

Lokalet er tomt, men ambitionerne er store. Stedet er ikke navngivet endnu, men mon ikke det bliver noget med HVORDAN…

For yderligere oplysninger kontakt adm. direktør Flemming V.T. Rasmussen hos JCN Bolig på tlf. 2724 7720 eller direktør for teknik og design Benny Maagaard på tlf. 2790 3435.

Tilbage

keyboard_arrow_up