Loading...

Certificeringsordninger

I JCN Bolig bygger vi mange boliger med fokus på bæredygtighed hvor projekterne er certificeret med de mest anvendte certificeringsordninger indenfor branchen. Vi arbejder målrettet med certificeringer gennem en strategisk tilgang til den grønne omstilling og har et ønske om at være de bedste til at bygge bæredygtige grønne boliger til vores kunder.

I samarbejde med kunder og rådgivere opfylder vi de ønskede ambitioner indenfor bæredygtighed og vælger den mest hensigtsmæssige certificering til et projekt så vi både skaber merværdi men samtidigt går forrest med de teknologiske og tekniske udfordringer det skaber.

Herunder er en kortfattet beskrivelse af udvalgte certificeringsordninger vi tilbyder vores kunder:

DGNB
tilgodeser mange dimensioner af bæredygtighed inden-for områderne miljø, økonomi og sociale forhold. I alt 49 forskellige kriterier bedømmes. Afhængigt af ambitionerne kan der arbejdes hen imod enten DGNB-platin, guld eller sølv certificering. Derudover kan der opnås flere tillægsudmærkelser. En DGNB-certificering er i høj grad en bæredygtighedscertificering med fokus på totaløkonomi, hvor andre certificeringsordninger fokuserer mere på miljø.

JCN Bolig har udført flere projekter, som er certificeret til henholdsvis DGNB - guld og sølv. Vi har beskrevet udvalgte DGNB-referencer i denne udgivelse, herunder vores projekt i Lisbjerg, som går under betegnelsen ”Made in Aarhus”.

Den frivillige bæredygtighedsordning
Denne ordning forventes at blive obligatorisk i 2023 og skal sætte gang i bæredygtigt byggeri med udgangspunkt i Bygningsreglementet. Anvendelsen af ordningen skal ikke fordyre byggeriet. Investeringer skal tilbage i form af bedre langtidsværdier samt reducerede drifts- og vedligeholdelsesudgifter, altså ud fra et totaløkonomisk synspunkt. Krav til bæredygtighed vil være udformet som funktionskrav som vi kender det fra bygningsreglementet, hvor det i vid udstrækning er muligt, at konstatere om de er opfyldt.

Svanemærkning
Svanemærkning er en skrap miljøcertificering, som sikrer produkter med mindst mulig klimabelastning. Det er en af Danmarks stærke miljømærker, som ser på produkters samlede påvirkning i hele livscyklus. Fokusområder er blandt andet bæredygtigt træ, kemi samt sundhedsskadelige stoffer i byggematerialer.

Et Svanemærket byggeri kan kombineres med for eksempel en DGNB-certificering.125 års erfaring

Når et samarbejde etableres og et boligprojekt skabes tager man første skridt i kunderejsen hos JCN Bolig.

Mød vores grønne team der tager dig igennem kunderejsen


Kontakt os

Har du spørgsmål til bæredygtigt byggeri. Vi er klar på at hjælpe dig.

Bliv ringet op

Benny Maagaard

‪Direktør Teknik og Design (partner)

smartphone(+45) 27 90 34 35

mailE-mail

Benny Maagaard

keyboard_arrow_up