Loading...

Fra skolekammerater til bygherrer på unikt udviklingsprojekt

9. februar 2024

JCN Bolig skal opføre Det Grønne Plus, 137 boliger i Brande

Det Grønne Plus i Brande Det Grønne Plus i Brande

For 2 år siden købte de deres gamle skole. De har lige haft dørene åbnet for byen til en storstilet ombygning af de tidligere gymnastiksale til fremtidens fælleshus for det boligområde, der den kommende tid vil skyde op i hjertet af Brande. 

Det Grønne Plus er navnet på det projekt som de 3 gamle skolekammerater står bag. Det Grønne Plus er overskriften på det projekt, som Mads Ruglykke, Henrik Warrer og Anders Holch Povlsen har skabt. I 2021 udbød Ikast-Brande Kommune grunden til den tidligere skole Præstelundskolen i Brande til salg via en projektkonkurrence. Skolen skulle nedrives grundet skimmel og svamp i bygningen. 

Med basis i deres fælles udviklingsselskab PLS A/S, og med support fra AAA United, bød de ind på projektet, og vandt muligheden for at bebygge den centralt beliggende grund. Det skete med baggrund i et ønske om at gøre projektet til hele byens projekt. Et projekt med boligtyper for enhver via rækkevillaer, seniorboliger og lejligheder i etageboliger. Kombineret via grønne områder og stisystemer formet som et grønt plus igennem området. Et projekt med basis i kvalitet – ikke mindst livskvalitet. Og et hang til bæredygtighed på flere niveauer. 

Livskvaliteten og plusset til Brande er undervejs blevet vist frem for offentligheden. Projektudviklingen har taget sit udgangspunkt i skolens 2 tidligere gymnastiksale og omklædningsfaciliteter, som var gået fri af tvungen nedrivning. Bygningerne fremstår nu som områdets nye fælleshus. Og ikke bare et fælleshus. Et fælleshus som emmer af historie, og som samtidig nænsomt er blevet transformeret til moderne fællesfaciliteter omfattende stort fællesområde, herreværelse, dameværelse, bibliotek, motionsrum, udendørs wellness område, samt 2 værelser til overnattende familiemedlemmer. Billederne viser det klare udtryk.

I ombygningen er indbygget 70.000 af murstenene fra den gamle skole. Mursten som er blevet nænsomt renset af byens U16 fodboldhold, der har været med til at muliggøre holdets tur til Italien. Herudover er en række materialer og effekter indbygget fra den gamle skole. Det drejer sig om klinker, lister, værn, skilte, lamper, gulv, og en række øvrige effekter. Faktisk har den ene gymnastiksal været fyldt med materialer udtaget fra skolen.

Imens ombygningen af gymnastiksalene til fælleshus har fundet sted, så er lokalplanen blevet godkendt og kontrakten med totalentreprenøren og de kommende 137 boliger er blevet underskrevet. Totalentreprenøren til projektet bliver JCN Bolig. JCN Bolig har hjulpet til fra sidelinjen siden den spæde start med deres vinkel på projektudvikling og udviklingsbudgetter. Samarbejdet går ikke helt tilbage til skoletiden, men er dog ikke helt tilfældigt. Direktøren for Danmarks 6. største boligtotalentreprenør Flemming V.T. Rasmussen er således også fra Brande med relation til bygherren.

De 137 boliger fordeler sig på 15 rækkevillaer, 28 seniorboliger i Atriumgården og 94 lejligheder i Terrassehusene. Første spadestik bliver foretaget til foråret således, at rækkevillaerne som de første boliger kan afleveres sommeren 2025. Atriumgården afleveres umiddelbart herefter, og opføres i umiddelbar nærhed af fælleshuset for at skabe det unikke seniorliv. Slutteligt afleveres Terrassehusenes lejligheder ultimo året.

Mixet af boligtyper cementerer JCN Bolig i rigtigheden af etableringen af rækkehussektionen i 2022. JCN Bolig er totalentreprenør på nogle af landets største boligprojekter og det kræver, at man kan håndtere de forskellige typologier af boliger. Netop som Det Grønne Plus er et billede af med både rækkevillaer, seniorboliger og etageboliger.

For yderligere information kontakt bygherre direktør PLS A/S Mads Ruglykke på tlf. 4078 1799, eller på mail mr@detgroenneplus.dk, eller adm. direktør Flemming V.T. Rasmussen for totalentreprenøren JCN Bolig A/S på tlf. 2724 7720, eller på mail fr@jcn-bolig.dk.  

Tilbage

keyboard_arrow_up