Loading...

JCN Bolig afleverer Lille Nyhavn

30. januar 2024

Et nyt eksklusivt boligbyggeri ned til Skanderborg Sø.

Lille Nyhavn i Skanderborg Lille Nyhavn i Skanderborg

- et nyt eksklusivt boligbyggeri ned til Skanderborg Sø, bestående af 72 boliger inspireret af Nyhavn i København

“Det her er et boligprojekt, vi aldrig kommer til at glemme, og som vi kommer til at vende tilbage til i de næste mange år for bare at konstatere, at det var os, der byggede det. Sådan et projekt skal man være meget privilegeret for at komme til at bygge”.

Det er en af de sætninger, der summer mellem adm. direktør Flemming Rasmussen og Lars Adamsen, direktør Salg og Udvikling hos JCN Bolig, mens de går rundt i Lille Nyhavn og gennemgår afleveringen med bygherre Lars Kromand.

”Efter 2 års byggeforløb skal vi nu af med boligerne, så det er lidt vemodigt, men vi må også bare konstatere, at vi har været med til at bygge noget, der bliver svært at få lov til at bygge igen”.

“Det smukke projekt, der med sin enestående beliggenhed kommer til at ændre oplevelsen af besøge Skanderborg, skal nu videre til dem, der skal bo her. Lille Nyhavn fortjener et rigtig godt liv, med sin usædvanlige placering”, udtaler Lars Adamsen, mens han og Lars Kromand gennemgår detaljerne i afleveringen.

Bygherre Lars Kromand opkøbte gennem en periode alle ejendommene langs Adelgade 116 – 132 i det centrale Skanderborg. Bygningerne er typisk fra sidst i 1800- og begyndelsen af 1900-tallet og ligger ud mod byens hovedstrøg med baghaver ned til Skanderborg sø. Projektet var herefter undervejs i ca. 15 år fra det blev udtænkt i 2005. Lars Kromands tanker var at forme området med respekt for den oprindelige byggestil og ud fra de forhold, der findes i Skanderborg, så man kunne give midtbyen adgang til søerne og gøre hele området mere tilgængeligt med et lækkert miljø, der er oplagt til caféer, udeliv, kultur, butikker osv.

Med inspiration fra Nyhavn i København gik Lars Kromand i gang med at skabe Lille Nyhavn med små torve, to store stenbelagte torvearealer mellem bygningerne og en bro (broadwalk) langs søen og de nye eksklusive boliger ned til vandet i den kendte, tunge pakhusstil med gavlhuse mod vandet. Det er en stil, der samtidig passer godt sammen med områdets oprindelige bygninger fra slutningen af 1800’ tallet.

Afleveringen er nu sket med stor tilfredshed fra bygherre, som glæder sig til i den kommende tid at se Lille Nyhavns nye beboere begynde af flytte ind.

Lille Nyhavn består af:
Antal boliger: 72
Antal kvm.: 15.220 m2 + kælder
Totalentreprenør: JCN Bolig
Arkitekter: Ole Hassager Pedersen & P+P Arkitekter
Ingeniør: Viborg Ingeniørerne

JCN Bolig - vi er specialister i boligbyggeri!

Tilbage

keyboard_arrow_up